Ce sunt convingerile (programele). Importanța lor pentru ființa umană

Programele (convingerile)

Tu, eu, noi – funcționăm, simțim, gândim datorită creierului; însă creierul, la rândul lui, funcționează, simte, gândește și coexistă datorită programelor cu care este înzestrat; prin urmare funcționăm, simțim și gândim datorită unui creier auto-programat de noi.

10411737_849299358433827_6116022780551191971_n

De ce sunt programele importante pentru ființa umană?

Într-un stadiu de incipit, programele sunt de origine emoțională, apoi se transformă în programe raționale (programe care se bazează pe un anumit nivel de judecată).
Programele sunt atât de importante încât le pot atribui sintagma “trebuie să le ai”. Gândește-te că fiecare gest, fiecare gând, fiecare emoție, fiecare sentiment sau afect, fiecare nevoie sau dorință au loc în acest moment în interiorul tău ca o manifestare a unui program pe care îl deții.
Ești un om frumos, minunat! Ai programe minunate, însa: unele programe (cum ar fi gelozia, posesia, judecata, bârfa, critica….) nu sunt la fel de minunate și nu se ridică la înălțimea măreției, frumuseții și fragilității care există mereu în tine.

Prin lucrul cu convingerile înveți să elimini programele care nu mai sunt benefice pentru ființa ta; într-adevăr cândva, de mult, te-au ajutat în evoluție, te-au ajutat să ajungi aici. Minunat! Însă acum ai atins un alt grad de perseverentă, un alt nivel în auto evoluție iar aceste “programe disfuncționale” nu fac altceva decât să te tină închistat în amintirile trecutului.
De aceea este atât de important lucrul cu convingerile – o metoda ușoară, simpla și efectivă pentru a-ți elimina cele mai ascunse programe, cele mai ascunse iluzii induse sau auto-sădite.
Procesele cognitive ale creierului nostru se bazează pe aceste programe emoționale ale tale; aceste procese sunt ca o manifestare sau un rezultat ale acestor programelor emoționale pe care le derulezi chiar în acest moment.
Momentan au fost identificate patru niveluri ale convingerilor.

10730969_849299355100494_2490771958303187611_n

Nivelul de bază sunt ceea ce am învățat și am acceptat din momentul concepției pana în prezent, în această viată. Avem întotdeauna de ales Programele pe care le acceptăm sau le respingem.
Prin conștientizarea acestei capacitate noi, atingem un anumit fel de a fi stăpâni pe propriul nostru destin prin libertatea liberului arbitru.
Programele de la nivelul de bază coexistă în lobul frontal și se resimt la nivelul frunții cu reminiscențe în lobul parietal (spre creștetul capului).

Nivelul genetic Genele aflate în interiorul nucleului celulelor, alcătuiesc ADN-ul. ADN-ul uman este format din douăzeci și trei de perechi de cromozomi, în total patruzeci și sase. În cadrul fiecărei perechi exista un mecanism și un Program care îndeplinește peste o sută de mii de funcții pentru fiecare spirală ADN. Programele de la Nivelul Genetic sunt preluate fie de la strămoșii tăi fie sunt adăugate genelor tale în această viată. Programele de la nivelul genetic coexistă în interiorul Epifizei și se resimt la nivelul urechilor (lobul temporal).

Nivelul istoric Există trei molecule pe care le purtăm cu noi dintr-o viată în alta.
Atunci când are loc trezirea spirituala aceste trei molecule intră în activitate astfel având loc fenomenul de “amintire”. În momentul în care ești implicat într-o anumită amintire (retrăiești situația din trecut și readuci emoția respectivă în prezent la aceeași intensitate) este necesar să conștientizezi că undeva există “o frânghie” ce te tine legat de trecut sau cel putin de momentul cu pricina.
Programele de la nivelul istoric se resimt cu putin deasupra cerebelului, în lobul occipital cu reminiscențe în cerebel.

Nivelul sufletului Sufletul tău este de o măreție, fragilitate și frumusețe ieșite din comun. Într-un cuvânt este minunat. Programele care exista la acest nivel sunt foarte profunde și puternice și provin din perfecțiunea ființei (perfecționarea ființei).
Programele de la acest nivel se resimt preponderant în inima (în zona inimii –atât în fată cât și în spate) iar uneori se manifestă ca niște săgeți din inima spre zona gatului.
Nu este cu nimic greșit să ai programe de autoperfecționare continuă, însă în momentul în care, de exemplu, te compari cu alți oameni în diferite contexte și ai tendința să le cauți imperfecțiunile, atunci, ai de a face, cu un program al perfecțiunii auto distructiv.

Eu numesc acest gen de programe auto distructive “programe oarbe” pentru că te fac să iți concentrezi toată atenția și activitatea pe ele (atât conștient cât și inconștient) și te fac să dai mai mult de 50% din energie pe întreținutul lor, în fiecare moment. Simțurile senzoriale, în special văzul, vor cauta mereu oameni cu imperfecțiuni “mai mari“ decât ale tale pentru ca aceste programe disfuncționale să fie ținute în echilibru. Tendințele suicidare apar de multe ori datorită acestor programe.
Sunt unele dintre cele mai profunde programe. De obicei acestea se înrădăcinează în toate nivelurile de convingere.

Cu ajutorul tehnicii ThetaHealing învățați atât să folosiți lucrul asupra convingerilor cât și să ajungeți din nou la voi. Si e ușoooooor!!!

Ocupați-vă de voi iubindu-vă!

P.S. : Sper să te ajute articolul! Cu iubire, Cosmin Anghel – practicant ThetaHealing

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: